Om Clonable

Clonable - ditt verktyg för kloning och lokalisering av webbplatser och webbutiker.

E-post
info[@]clonable.net
Telefonnummer
+31 492 77 52 69
Adress

Business Center Gemert
Scheiweg 26
5421 XL Gemert

Justera landväljaren

Så här gör du: Justera landväljaren

Ordnas i några få steg

Ett exempel på val av land är möjligheten att byta till ett annat land på själva webbplatsen eller att visa en flagga för det landet. Du kanske till exempel vill kunna växla från en nederländsk webbplats till en tysk och vice versa. Detta görs vanligtvis genom att klicka på flaggan någonstans på webbplatsen och sedan välja ett annat land.

Dessa länder och deras ordning kan ändras genom att ändra en kod. Använd inspektera (höger musknapp) för att hitta den del av webbplatsen som handlar om de olika länderna/flaggorna. Kopiera den här koden till den vänstra kolumnen i Clonable. Kodbiten med "selected" måste bytas ut enligt ovan. På den nederländska webbplatsen finns den tillsammans med den nederländska flaggan, men i den högra kolumnen är den utelämnad. I koden för den tyska flaggan saknas den och måste läggas till. Du måste alltså fylla i två rader på Clonable för att växlingen ska bli fullständig. Annars kommer "selected" att finnas kvar med båda alternativen, och det är naturligtvis inte meningen.

Förutom att ändra det valda landet kan det också vara nödvändigt att ändra ordningen. På en nederländsk webbplats skulle det till exempel vara mer meningsfullt att byta till en engelsk webbplats. Då visas den brittiska flaggan som det andra alternativet i listan. Men på en belgisk webbplats skulle det förmodligen vara mer logiskt att en fransk webbplats är det andra alternativet. Om du vill ändra ordningen på alternativen är det bara att byta ut dem i koden.

Från 2:21