Om Clonable

Clonable - ditt verktyg för kloning och lokalisering av webbplatser och webbutiker.

E-post
info[@]clonable.net
Telefonnummer
+31 492 77 52 69
Adress

Business Center Gemert
Scheiweg 26
5421 XL Gemert

E-handel i Belgien

E-handel i Belgien

Har du en nederländsk webbplats och vill ta den till utlandet? Ett bra första steg är att expandera till våra södra grannländer och börja med e-handel i Belgien. År 2021 gjordes 55 procent av e-handelsinköpen utomlands, varav 34 procent i Nederländerna. Det är alltså helt klart vettigt att erbjuda dina produkter eller tjänster även i Belgien. Eftersom de talar samma språk behöver du inte översätta din webbplats. Var dock uppmärksam på vissa termer: "showroom" är till exempel "toonzaal" på flamländska och "sale" är vad de kallar "solden". Tack vare dessa små ordändringar kommer de belgiska sökmotorerna också att upptäcka din webbplats. Det finns dock vissa skillnader mellan den nederländska och den belgiska kunden. På den här sidan kan du läsa om belgarnas köpbeteende på nätet.

De tre största utländska online-köpen:

  1. Nederländerna
  2. Frankrike
  3. Kina

De tre största produktkategorierna:

  1. Kläder och skor (29%)
  2. Elektronik (16%)
  3. Skönhet och hälsa (15 %)

De tre favoritbetalningsmetoderna:

  1. Betalkort (34 %)
  2. Kreditkort (25 %)
  3. Digital plånbok (Paypal, Allpay; 24 %)

Siffror: Undersökning om gränsöverskridande e-handelsköpare utförd av International Postal Cooperation (IPC).

Betala och skicka till Belgien

I Belgien föredrar man att betala med betalkort. Men iDeal är inte känt där. I stället använder de Bancontact som en elektronisk betalningsmetod. Så om du vill ta din webbplats till Belgien är det viktigt att du lägger till denna betalningsmetod på webbplatsen.

När det gäller frakt kan du vanligtvis använda den nederländska posttjänsten. Belgarna anser till och med att det är viktigt att vi helt enkelt levererar deras paket via det pålitliga PostNL-nätverket och den pålitliga tjänsten. Eftersom de känner till det här företaget är det förtroendeingivande om du skickar dina produkter med PostNL. Detta förtroende bidrar i sin tur till att öka sannolikheten för att människor köper något från din webbplats.

Den belgiska kunden:

92 % vill att paket ska levereras hem till dem.
86 % använder track & trace
63 % anser att förpackningar bör vara återvinningsbara.
38 % föredrar hållbara leveranser
34 % förväntar sig att köpa mer från grannländer i framtiden.