Om Clonable

Clonable - ditt verktyg för kloning och lokalisering av webbplatser och webbutiker.

E-post
info[@]clonable.net
Telefonnummer
+31 492 77 52 69
Adress

Business Center Gemert
Scheiweg 26
5421 XL Gemert

E-handel i Frankrike

E-handel i Frankrike

Vill du utvidga din webbutik till Frankrike? Den franska e-handelsmarknaden är en av de största i Europa. Tillsammans med Tyskland och Storbritannien är Frankrike bland de tre största europeiska online-marknaderna. Franska konsumenter köper också sina produkter i utländska webbutiker. År 2021 var 15 % av e-handeln ett utländskt köp. Därför är det verkligen vettigt att erövra den franska marknaden med din webbutik. Fransmännen handlar allt oftare på resande fot, även kallat m-handel. Se till att din franska webbshop är tillgänglig och läsbar även på mobila enheter. Med Clonable är det enkelt att skapa en fransk webbplats eller webshop.

De tre största utländska online-köpen:

  1. Kina
  2. Tyskland
  3. Storbritannien

De tre största produktkategorierna:

  1. Kläder och skor (34 %)
  2. Elektronik (19%)
  3. Hem & trädgård (16%)

De tre favoritbetalningsmetoderna:

  1. Betalkort (49 %)
  2. Digital plånbok (Paypal, Allpay; 32 %)
  3. Kreditkort (11 %)

Siffror: Undersökning om gränsöverskridande e-handelsköpare utförd av International Postal Cooperation (IPC).

Lagar och förordningar

Om dina produkter överensstämmer med EU-lagstiftningen kan du fritt handla med dem i Frankrike. Det är dock klokt att kontrollera om produktkraven i Frankrike är desamma som i Nederländerna. Ytterligare krav gäller till exempel för kosttillskott, livsmedel och läkemedel. Särskilda märkningskrav gäller ibland.
Det finns också andra lagar och bestämmelser om du säljer till franska kunder. Det finns till exempel en sträng miljölagstiftning, "Responsabilité Élargie du Producteur" (REP). Du måste följa detta när du säljer förpackade produkter till franska konsumenter via din webbshop. Den franska lagen föreskriver att du är den första i kedjan som är ansvarig för hanteringen av förpackningar.
Om du säljer produkter från din webbutik till franska konsumenter gäller principen om destinationsland. Det innebär att du fakturerar din franska privatkund med fransk moms: Taxe sur la Valeur Ajoutée (TVA). Endast om ditt totala belopp till franska konsumenter, tillsammans med din övriga försäljning inom EU till privatkunder, ligger under tröskelvärdet på 10 000 euro får du som nederländsk webbutik fortsätta att ta ut nederländsk moms.

Den franska kunden:

91 % använder track & trace
89 % vill att paket ska levereras hem till dem.
72 % anser att förpackningar bör vara återvinningsbara.
56 % föredrar hållbara leveranser
29 % förväntar sig att köpa mer från grannländer i framtiden.