Om Clonable

Clonable - ditt verktyg för kloning och lokalisering av webbplatser och webbutiker.

E-post
info[@]clonable.net
Telefonnummer
+31 492 77 52 69
Adress

Business Center Gemert
Scheiweg 26
5421 XL Gemert

E-handel i Spanien

E-handel i Spanien

Vill du erövra den spanska marknaden? 2021 kommer inte mindre än 29 procent av e-handeln i Spanien att vara inköp från utlandet. Det är skäl nog att ta din webbshop eller webbplats till Spanien. Den spanska e-handelssektorn är mycket lovande med 35 miljoner online-shoppare och över 46 miljoner invånare. Man räknar med att antalet spanska online-handlare kommer att fortsätta att öka under de kommande åren. Antalet leverantörer är dock fortfarande mycket lågt jämfört med länder som Nederländerna och Tyskland. Detta erbjuder verkligen möjligheter för nederländska entreprenörer, och nu är det rätt tid att ta steget! Med Clonable skapas din spanska webbshop eller spanska webbplats på nolltid.

De tre största utländska online-köpen:

  1. Kina
  2. Storbritannien
  3. Tyskland

De tre största produktkategorierna:

  1. Kläder och skor (36 %)
  2. Elektronik (30 %)
  3. Skönhet och hälsa (17%)

De tre favoritbetalningsmetoderna:

  1. Digital plånbok (Paypal, Allpay; 37 %)
  2. Betalkort (29 %)
  3. Kreditkort (24 %)

Siffror: Undersökning om gränsöverskridande e-handelsköpare utförd av International Postal Cooperation (IPC).

Förpackning

Förpackningar är viktiga för spanska kunder; de bör helst vara återvinningsbara och leveransen bör också vara hållbar. Dessutom finns det en extra sträng förpackningslag i Spanien. Du måste följa denna lag när du säljer förpackade produkter via din spanska webbutik till spanska konsumenter. Du måste registrera dig från det första gram förpackningsmaterial som du släpper ut på marknaden i Spanien. Du registrerar dig hos den spanska ansvarsorganisationen Ecoembes. Webbplatsen finns endast på spanska. Efter registreringen måste du sätta den gröna punkten på din förpackning. På så sätt visar du att förpackningen är återvunnen.

Varje år måste du deklarera hur mycket förpackningar som fanns runt dina produkter. Du bör därför föra ett register över det totala antalet förpackningar som du har sålt i Spanien sedan du registrerades. Om du inte följer denna lag kan det leda till böter.

Den spanska kunden:

92 % använder track & trace
88 % vill att paket ska levereras hem till dem.
76 % anser att förpackningar bör vara återvinningsbara.
61 % föredrar hållbara leveranser
37 % förväntar sig att köpa mer från grannländer i framtiden.