Om Clonable

Clonable - ditt verktyg för kloning och lokalisering av webbplatser och webbutiker.

E-post
info[@]clonable.net
Telefonnummer
+31 492 77 52 69
Adress

Business Center Gemert
Scheiweg 26
5421 XL Gemert

E-handel i Förenade kungariket

E-handel i Förenade kungariket

Efter Brexit kanske du tvivlar på att expandera till Storbritannien. Hur är det med bestämmelserna? Vad vill kunderna i Storbritannien ha? Hur fungerar frakt? Vad behöver du vara uppmärksam på? I det här blogginlägget kan du läsa mer om den brittiska marknaden, brittiska kunders köpbeteende och fraktalternativ. 9 % av e-handeln i Storbritannien gällde ett köp från utlandet, men 26 % är beredda att betala mer för snabb leverans. Så om du kan garantera snabb leverans är det säkert intressant att gå in på den brittiska marknaden. Med hjälp av Clonable skapas din engelska webbplats eller engelska webbshop på nolltid.

De tre största utländska online-köpen:

  1. Kina
  2. Förenta staterna
  3. Tyskland

De tre största produktkategorierna:

  1. Kläder och skor (29%)
  2. Skönhet och hälsa (21%)
  3. Elektronik (16%)

De tre favoritbetalningsmetoderna:

  1. Betalkort (31 %)
  2. Kreditkort (30 %)
  3. Digital plånbok (Paypal, Allpay; 29 %)

Siffror: Undersökning om gränsöverskridande e-handelsköpare utförd av International Postal Cooperation (IPC).

Leverans till Storbritannien

Sedan Brexit är det inte längre möjligt att ha fri rörlighet för varor mellan Europeiska unionen och Storbritannien. För e-handel i Storbritannien innebär detta att leveranser kommer att omfattas av moms och eventuella importtullar. Detta har inte bara konsekvenser för dig som avsändare, utan även för mottagaren. Lyckligtvis erbjuder många pakettjänster hjälp. Med PostNL kan du till exempel välja mellan två lösningar för att fortsätta skicka till Storbritannien: antingen betalar mottagaren moms och importtullar eller så gör du som avsändare det. Dessutom finns det saker som du måste ordna själv, till exempel att registrera dig hos de brittiska skattemyndigheterna, eftersom britterna har sin egen moms, och att ansöka om ett EORI-nummer. PostNL har en praktisk steg-för-steg-plan som du kan följa om du vill ha mer information.
Över 57 % av britterna återvinner sina förpackningar, så tänk på hållbara förpackningar när du skickar till Storbritannien.

Den brittiska kunden:

95 % vill ha paket levererade i hemmet
77 % använder track & trace
74 % anser att förpackningar bör vara återvinningsbara.
50 % föredrar hållbara leveranser
29 % förväntar sig att köpa mer från grannländer i framtiden.