Om Clonable

Clonable - ditt verktyg för kloning och lokalisering av webbplatser och webbutiker.

info[@]clonable.net
Telefonnummer
+31 492 77 52 69
Adress

Business Center Gemert
Scheiweg 26
5421 XL Gemert

Vanliga frågor

/Vanliga frågor

De vanligaste frågorna om verktyget Clonable

Letar du efter mer information eller har du en fråga? Du hittar förmodligen svaret på den här sidan.

Kan du fortfarande inte lösa det? Tveka då inte att kontakta kontakta kontakta oss.

Vanliga frågor - Allmänt

add remove Vad exakt är Clonable?

Hur låter det att kopiera en webbplats men behålla unikt innehåll för Google? Med verktyget Clonable kan du till exempel mycket enkelt klona en nederländsk (.nl) webbplats till en belgisk (.be) webbplats. Men du kan också översätta din tyska webbutik till exempel till danska och placera den på en .dk-domän. Webbplatsen kommer att vara identisk, utan att sökmotorerna plagierar den. Inte ens om du inte lägger till en översättning i vårt system. Du väljer själv vilka element som ska anpassas till den klonade webbplatsen. Du kan till exempel ersätta logotypen och/eller nederländska nyckelord med flamländska nyckelord. Eller ändra en viss tysk översättning eftersom du föredrar att behålla en viss jargong på din tyska webbplats. Du hittar fler fördelar med verktyget Clonable nedan.

add remove Vad är fördelen med att klona en webbplats?

Att klona en webbplats till ett annat område har sex stora fördelar:

 1. Klonen gör automatiska översättningar. Även för nya sidor som du lägger till på originalspråket.
 2. Du hittar bättre i Google och andra sökmotorer om du har en domän från ditt eget område än om du har en domän från ett annat land. En .be-domän gör sig automatiskt bättre i Belgien än en .nl-domän. Och naturligtvis säljer du snabbare i Tyskland om ditt innehåll är på tyska i stället för nederländska.
 3. Den kanske största fördelen är att du inte behöver underhålla en andra webbplats själv. Eftersom webbplatsen klonas är den alltid aktuell. När en artikel placeras på en webbplats placeras den automatiskt även på klonen (om inget annat anges). Den kommer då också automatiskt att lokaliseras (t.ex. översvämmas) till målområdet.
 4. En potentiell kund känner sig mer bekväm på en domän från sitt eget land. Särskilt när det är lokaliserat till det här landet. En fransman kommer att konvertera snabbare (köpa något / ta kontakt, etc.) på en fransk webbplats!
 5. Du behöver bara använda en instrumentpanel/backend för två eller flera webbplatser (användbart för t.ex. lagerhantering).
 6. Du har möjlighet att annonsera via Google Ads med en domän från det område som ska "erövras". Potentiella kunder klickar sig snabbare vidare på en inhemsk domän. Detta leder till fler besökare för samma reklamkostnader.
add remove Vilka språk är möjliga?

Lokaliseringsmöjligheterna med Clonable är fantastiska. Du kan klona nästan vilken domän som helst.

För närvarande är det möjligt:

 • Nederländska
 • Tyska
 • Franska
 • Engelska
 • Spanska
 • Portugisiska
 • Italienska
 • Svenska
 • Danska
 • Finska
 • Rumänska
 • Polska
 • Bulgariska
 • Slovenska
 • Slovakiska
 • Tjeckiska
 • Lets
 • Litauiska
 • Vi arbetar fortfarande med ryska, japanska och kinesiska. Vi kan dock inte ge lika många garantier som för de andra språken.

Du vill klona din webbplats utan översättning. Det är också möjligt. Du kan klona nästan vilket språk som helst, så länge det är ett liknande språk eller en dialekt. Exempel på vanliga kloner är:

 • Nederländska (.nl) → Flamländska (.be)
 • Tyskland (.de) → Österrike (.at)
 • Frankrike (.fr) → Franskspråkiga Belgien (.be), Kanada (.ca) eller Elfenbenskusten (.ci)
 • Spanien (.es) → Argentina (.ar), Mexiko (.mx) eller Colombia (.co)
 • Internationellt (.com) → England (.co.uk), Australien (.au), Indien (.in) eller USA (.us)

Naturligtvis fungerar Clonable också tvärtom för ovanstående alternativ. Är du nyfiken på ett annat kloningsalternativ? Kontakta oss gärna och fråga om möjligheterna. Vi gillar att bli överraskade!

add remove Är det samma sak att klona en webbplats som att översätta den?

Nej, det är inte samma sak! Att klona en webbplats innebär inte automatiskt att den kommer att översättas. De flesta kunder vill dock ha detta och väljer en klon med översättning. En klonad webbplats utan översättning är också möjlig och erbjuder många fördelar. Den betjänar ett visst område med samma språk och ser till att din webbplats hamnar högre upp i sökresultaten i det området. Det är dock möjligt att anpassa vissa nyckelord till målgruppen (lokalisering).

add remove Vad är skillnaden jämfört med att använda Google Translate?

Clonable har fler fördelar än att bara översätta en webbplats via Google Translate.

 1. En stor fördel är att du får en extra domän via Clonable, som sökmotorerna indexerar. Med en .de-domän kan du till exempel hittas i Tyskland. Google Translate indexeras inte av Google, vilket innebär att du inte får fler kunder.
 2. Google Translate översätter hela sidan, men det går inte att ändra den. Med Clonable är det möjligt att göra justeringar efter översättningen, både när det gäller text och t.ex. bilder, logotyper och inställningar. Se vårKunskapsdatabas för mer information om alla möjligheter.
 3. Google Translate's översättningar är inte alltid så bra, våra är mycket bättre. Särskilt eftersom vi låter dem kontrolleras av en korrekturläsare.
 4. En Google Translate-knapp på din webbplats ser ganska oprofessionell ut.
 5. Med en klonad webbplats via Clonable kan du annonsera med denna webbplats (och därmed denna utländska domän) eller tillämpa marknadsföringsstrategier, vilket inte är möjligt med Google Translate.
add remove Jag har en webbshop, fungerar det också?

Ja, det är det! Det finns redan flera kunder som har använt verktyget Clonable för att klona sin webbutik. Detta fungerar på samma sätt och lika bra som för en blogg eller informationssida. Det finns till och med särskilda ersättningar för webbutiker som hjälper till att öka konverteringen. Du får gärna ställa frågor om detta.

add remove Behöver jag några tekniska kunskaper för att klona en webbplats via Clonable?

Nej, du behöver inga särskilda kunskaper för att arbeta med Clonable. Systemet är enkelt och lätt att använda. Om du har några frågor kan du alltid kontakta oss. Om du vill kan du också välja att låta verktyget konfigureras av Clonable.

add remove Kan en webbplats klonas?

Ja, i princip kan alla webbplatser klonas! För en klon med översättning finns det bara några få undantag när det inte är möjligt att översätta allting korrekt. Det är ännu inte alltid möjligt att ladda dynamiskt innehåll.

add remove Kan jag också få min klon konfigurerad av Clonable?

Det är mycket enkelt att konfigurera Clonable -klonen själv. Men om du vill ha den konfigurerad är det också möjligt. Vi kan snabbt och effektivt optimera din klonwebbplats för det land som ska nås. Kontakta oss för mer information om kostnaderna.

add remove Kan jag länka till ett annat konto för t.ex. Google Analytics, Doofinder, Google Search Console eller andra sökmotorer?

Ja, du kan enkelt ställa in detta. Detta är dock inte alltid tillrådligt för webbutiker eftersom transaktionerna sker på det ursprungliga kontot.

Anvisningar: Anvisningar kommer att följa.

add remove Vad är skillnaden mellan att omdirigera en webbplats till min nuvarande webbplats och att klona en webbplats?

Nej, att länka en sida är inte samma sak som att klona med Clonable. När du klonar sidan har du fördelen att du kan anpassa sidan till landets eller regionens utseende och nyckelord. Detta gör att din webbplats hittas bättre av sökmotorerna och att kunden känner sig mer hemma på din webbplats.

Vanliga frågor - Förfrågningar om kloner

add remove Hur lång tid tar det innan min klon är klar?

Inom 10 minuter är klonen redan skapad (översatt) och redo att användas. På grund av DNS-ändringar tar det dock ofta längre tid innan webbplatsen är tillgänglig över hela världen, och vi har inget inflytande över den tid som ditt IT-företag behöver för att ställa in språktaggarna korrekt. Du kan dock redan nu börja genomföra de första förändringarna.

add remove Vad kostar en klonad webbplats?

Kostnaden för en webbplats Clonable beror på hur många översättningar som krävs för din webbplats. Om din webbplats inte behöver översättningar är priset 50 euro per månad och webbplats. För webbplatser med översättningar men med få sidor är priset 75 euro per månad per webbplats/språk. För webbplatser med fler sidor är priset 200 euro per webbplats/språk. Naturligtvis kan vi alltid komma överens om en skräddarsydd lösning när flera kloner köps samtidigt. För mer information hänvisar vi dig till vår prissida.

add remove Vilka uppgifter behövs för att begära en klon?

Först och främst måste vi veta vilket domännamn den klonade webbplatsen ska ha, vilket CMS-system din webbplats körs på och vilket språk du vill klona din webbplats till. I princip kan vi då börja arbeta nästan omedelbart.

Vanliga frågor - Back-end Clonable

add remove Hur arbetar jag i den klonade webbplatsens backend?

Den klonade webbplatsen har ingen egen backend, eftersom den endast är en kopia av fronten. Alla ändringar i den ursprungliga webbplatsens backend visas automatiskt på den översatta klonen. Om du vill göra ändringarendast på den klonade webbplatsen, t.ex. lägga till nyckelord eller ändra logotyper, kan du justera detta i menyn på Clonable.

add remove Jag har en webbutik och vill ändra det valda avsändningslandet i min klon, är det möjligt?

Ja, det är absolut möjligt. När avsändningslandet redan väljs i kassan sparar det arbete för kunden och gör att de känner sig välkomna. Se härhur detta kan justeras.

add remove Vad kan jag ändra i backend?

Med Clonable kan du enkelt anpassa nästan allt på din webbplats. För att lokalisera din webbplats kan du enkelt justera följande saker:

 • (Sök) ord
 • Bilder
 • Visa eller inte visa texter
 • Logotyper
 • USP:er
 • Inställningar:
  - Betalningsmetoder
  - Avsändningsland
add remove Jag vill sätta en annan logotyp på den klonade webbplatsen, är det möjligt?

Ja, du kan enkelt ändra en logotyp eller bild på den klonade webbplatsen.

Instruktioner: Se härhur det fungerar.

Vanliga frågor - Länkning av konton

add remove Hur kopplar jag mitt Google Analytics-konto?

Anvisningar för hur du kopplar ditt Google analytics-konto följer därefter.

add remove Hur kopplar jag Google Search Console till min klonade webbplats?

Du kan lägga till en klonad webbplats i Google Search Console på samma sätt som för en vanlig webbplats.
Lägg till Poperty → ange domännamn eller URL

Min fråga finns inte med, vad ska jag göra?

Finns ditt svar inte bland frågorna ovan? Då kan du kontakta oss nedan. Vi hjälper dig naturligtvis gärna. Du kan nå oss per telefon (+31 492 77 52 69), per e-post (info[@]clonable.net) eller genom att använda kontaktformuläret nedan.