Om Clonable

Clonable - ditt verktyg för kloning och lokalisering av webbplatser och webbutiker.

E-post
info[@]clonable.net
Telefonnummer
+31 492 77 52 69
Adress

Business Center Gemert
Scheiweg 26
5421 XL Gemert

Fall: ippontime.nl

Webshop Belgium - klona wordpress-webbplats - justera inställningar kassan

Fall: ippontime.nl

Ippontime.nl är en nederländsk webbshop för judoutrustning som judouniformer, judoremmar, väskor och så vidare. Judo är en relativt liten sport i Belgien. Ippontime.nl har relativt höga positioner i sökmotorerna i Nederländerna. I Belgien däremot fick webbshopen knappt några poäng alls. Clonable.se inrättade denna webbplats som ett av de första testfallen i mitten av 2019.

Efter att ha klonat Ippontime.nl fick den belgiska varianten samma eller till och med högre sökmotorpositioner i Belgien jämfört med Nederländerna inom tre månader.

Grafen till höger visar att webbshopen klonades i augusti. Det tog sedan ett tag innan Google upptäckte webbplatsen ordentligt. Men när den väl gjorde det ökade sökordens positioner snabbt. Och extra trafik kom in utan större ansträngning.

Ippontime.be - judo nyckelord

Till vänster kan du se hur de organiska positionerna i Google ser ut nu. Naturligtvis varierar positionerna en del, men som du kan se i diagrammet ovan är positionerna ganska stabila från mars 2020. Ibland kan "judodräkt" stiga från plats 3 till 1 eller vice versa och den totala sökvolymen sjunker eller stiger. Vad som är tydligt är att de "viktiga" termerna i samband med judoutrustning alla är bland de tre främsta.

Vilka förändringar har gjorts på Ippontime.be via Clonable?

  • Anpassa ord: t.ex. judoremmar blir judobälten. Detta ger omedelbart plats 1 i Belgien. Även för att de nederländska tävlingarna använder fel begrepp.
  • Anpassa logotypen
  • Anpassa Doofinder-skriptet: Ett ersättningsskript har skapats för den särskilda externa sökmotorn.
  • Kassan: Landet ställs automatiskt in till Belgien istället för Nederländerna.

Ett år senare har de organiska resultaten klart förbättrats. Det här testfallet är så intressant eftersom ingenting gjordes för SEO på den nederländska webbplatsen vid den tidpunkten. Antalet besökare i Belgien har däremot ökat med 45 procent. De belgiska e-handelsbeställningarna ökade också med en betydande procentandel, vilket visar hur användbart Clonable är.