Om Clonable

Clonable - ditt verktyg för kloning och lokalisering av webbplatser och webbutiker.

E-post
info[@]clonable.net
Telefonnummer
+31 492 77 52 69
Adress

Business Center Gemert
Scheiweg 26
5421 XL Gemert

Fall: spiruella.com

Webshop Belgium - klona wordpress-webbplats - justera inställningar kassan

Fall: spiruella.com

spiruella.nl är en webbutik för superfoods som erbjuder ett brett utbud av pulver, ekologiska livsmedel samt vitaminer och mineraler. Den nederländska webbplatsen spiruella.nl hade redan många besökare från Nederländerna och höga positioner i sökmotorerna. Tyvärr var antalet besökare från Belgien mycket lägre. Därför startades den belgiska klonen spiruella.be i slutet av 2019.

För närvarande får den belgiska webbplatsen nästan fem gånger så många besökare som den nederländska webbplatsen fick från Belgien före kloningen!

I grafen till höger kan du se hur trafiken på spiruella.be ökar. Som du kan se klonades webbutiken i slutet av 2019. Därefter tar det alltid ett tag innan Google hittar webbplatsen ordentligt. Men för närvarande får spiruella.be mer än 1000 besökare per månad. Det är nästan fem gånger så många belgiska besökare som den nederländska webbplatsen fick före kloningen!

Till vänster visas de viktigaste sökordspositionerna. Det finns en liten fluktuation, men webbplatsen har dussintals sökpositioner på topp 10, inklusive några med stor sökvolym, som tumeric och baobab. Den belgiska sajten får till och med många högre placeringar än den nederländska sajten!

Vilka ändringar har gjorts i spiruella.be på Clonable?

  • Vi har ändrat logotypen, som innehöll orden .nl. Vi har tagit bort detta för den belgiska webbplatsen
  • Kassan: Landet ställs automatiskt in till Belgien istället för Nederländerna.
  • Kassan: betalningsmetod automatiskt inställd på Bancontact/Mistercash (föredras i Belgien framför iDeal)

Kloning av WordPress / WooCommerce

Som du kan se i den översta grafen började den största ökningen i november 2020. Det var då vi förbättrade webbplatserna spiruella.co.uk och spiruella.be. För spiruella.be hade detta större effekt än för spiruella.co.uk, och inom tre månader tredubblades antalet besökare på den belgiska webbplatsen! Detta visar återigen hur värdefullt det kan vara att klona en webbplats.