🎉 Vi har lanserat vår nya WordPress-plugin! Ladda ner nu

Om oss

Clonable - Enkel kopiering, översättning och underhåll av webbplatser på 5 minuter

Letar du efter pressmeddelanden om Clonable? Kolla in vår översikt här.
om oss banner

Clonable Höger bild

Början

På Clonable tror vi på smarta och kostnadseffektiva marknadsföringslösningar. Som partner till Hockeygear.eu, en av Europas största hockeywebbutiker, hade marknadsföringsbyrån Wecommerce sedan 2011 letat efter sätt att ta marknadsandelar utan de megabudgetar som våra konkurrenter i hockeybranschen har. Vi behövde tänka strategiskt och använda smarta knep för att köpa in till lägre kostnader och göra vinst.

Problemet med

Under 2017, när priskrigen blev allt vanligare, stod vi inför utmaningen att säkerställa Hockeygears överlevnad på marknaden. Att gå med på de låga priserna skulle påverka vinsten katastrofalt. Vi sökte därför alternativa lösningar, bland annat att gå in på internationella marknader utan alltför stora reklambudgetar. Vi fokuserade på att få högre positioner i Google. Men eftersom hockey inte är en stor sport överallt var vi tvungna att ta oss an detta på ett mycket kostnadseffektivt sätt. En fransk webbshop med en potential på flera tiotusentals euro i omsättning inom några år har trots allt begränsad tid och begränsade resurser för utveckling och underhåll av webbplatser.

Clonable Vänster bild
Clonable Höger bild

Idén

Det stod dock snart klart att det var för dyrt att inrätta, underhålla och driva separata webbshoppar för varje ny marknad, särskilt för mindre marknader som Flandern. Kostnaderna uppgick snabbt till tiotusen euro per år, vilket är en betydande investering, särskilt i en tid av priskrig med låga marginaler. Under 2019 arbetade vi tillsammans med vår duktiga deltidsprogrammerare Bas van den Boom för att hitta en lösning på detta problem. Vi kombinerade hans programmeringskunskaper med vår expertis inom onlinemarknadsföring, och så föddes idén till Clonable.

Inledning

Under en brainstorm 2021 uppstod idén att lägga till översättningsfunktioner till Clonable. Våra kunder hade ofta frågat om det var möjligt att översätta innehållet i deras webbshoppar så att de kunde öka sin räckvidd. Det lät för bra för att vara sant, men vi lade till den här funktionen på rekordtid. Översättningsfunktionen fick mycket uppmärksamhet och resulterade i en anmärkningsvärd tillväxt på Clonable. På Webwinkel Vakdagen i Utrecht introducerade vi Clonable med översättningsfunktionen, och efter två framgångsrika mässdagar märkte vi ett enormt intresse och efterfrågan från allmänheten. Dessutom utvecklade vi en funktion som gjorde det möjligt för oss att förbereda en demosida med översättning för vilken webbplats som helst inom 5 minuter.

Clonable Vänster bild
Clonable Höger bild

Målsättning

På Clonable strävar vi efter att ge dig tillgång till smart marknadsföring och effektiv webbplatshantering. Med vårt verktyg kan webbplatser enkelt kopieras, översättas och underhållas, vilket sparar företagare värdefull tid och pengar. Oavsett om du vill expandera din marknad utomlands eller bara förnya din webbplats snabbt, erbjuder Clonable den lösning du behöver. Vi brinner för att hjälpa företag att uppnå sina mål, och vi fortsätter att förnya oss för att möta våra kunders behov.

Våra kloner

Bas

Bas

Medgrundare - COO

Niels

Niels

Medgrundare - VD

Bas

Bas

Medgrundare - CTO

Elaine

Elaine

Kundansvarig

Max

Max

Utvecklare

Teun

Teun

Operations & partner manager

Fons

Fons

Kundansvarig

Jarno

Jarno

Administration

Niels

Niels

Webbutvecklare

Hugo

Hugo

Junior utvecklare

Sjoerd

Sjoerd

Digital marknadsförare

Nic

Nic

Kundansvarig

Niels

Niels

Webbutvecklare