🎉 Vi har lanserat vår nya WordPress-plugin! Ladda ner nu

Startar Clonable?

Vi svarar på dina frågor.

Bild med frågetecken

Allmänt

Vad exakt är Clonable?

Clonable är ett verktyg för att kopiera, eventuellt översätta och underhålla en webbplats. Hur låter det? Med Clonable-verktyget kan du till exempel mycket enkelt klona en holländsk (.nl) webbplats till en belgisk (.be) webbplats. Men du kan också översätta din tyska webbshop till exempelvis danska och placera den på en .dk-domän. Webbplatsen förblir exakt densamma, utan att du begår plagiat enligt sökmotorerna. Inte ens om du inte lägger till en översättning i vårt system. Du väljer själv vilka element du vill anpassa för den klonade webbplatsen. Du kan t.ex. byta ut logotypen och/eller nederländska nyckelord mot flamländska nyckelord. Eller ändra en viss tysk översättning eftersom du föredrar en viss jargong på din tyska webbplats. Fler fördelar med Clonable-verktyget hittar du nedan.

Vad är fördelen med att klona en webbplats?

Att klona en webbplats till ett annat område har tre stora fördelar:

 1. Kostnadsbesparande. Att kopiera och översätta en webbplats eller webbshop kostar normalt mycket pengar. Med Clonable är det bara en bråkdel av det.
 2. Tidsbesparande. Det tar normalt flera månader att översätta en rimligt stor webbplats, för att inte tala om en mycket stor webbshop med tiotusentals produkter. Med Clonable kan du gå live på en vecka.
 3. Så gott som underhållsfritt. Det är inget krångel att underhålla utländskt innehåll, nytt innehåll klonas och översätts automatiskt. Det krävs ingen extra hosting och du behöver bara underhålla en instrumentpanel/backend för två eller flera webbplatser (användbart för t.ex. lagerhantering).

Dessutom finns det några andra fördelar...

 1. SEO-optimering. Via Clonable kan du helt enkelt bli hittad med din produkt eller tjänst i fler länder eller av andra än modersmålstalare i ditt eget land. Tack vare tidsbesparingarna och kostnadsbesparingarna har du dessutom mer tid och pengar kvar att arbeta med.
 2. Konverteringsoptimering | din utländska kund känner sig mer hemma i sin egen personliga miljö.
 3. Du kan annonsera med en unik webbplats på dess eget språk, vilket förbättrar kvalitetspoängen och därmed kan generera kostnadsbesparingar.
 4. Kvalitet. Även om mänskliga översättare i många fall ger ännu bättre översättningar är Clonable mycket bättre än Google Translate när det gäller kvalitet. Kostnads- och tidsbesparingarna innebär också att en översättare snabbt kan göra webbplatsen nästan perfekt för besökarna genom att se över de viktigaste sidorna, menyerna osv. och anpassa dem vid behov.
Vilka språk är möjliga med Clonable?

Lokaliseringsmöjligheterna med Clonable är enorma. Du kan klona praktiskt taget vilken domän som helst.

Följande språk är för närvarande tillgängliga:

 • Bulgariska
 • Kinesiska*
 • Danska
 • Tyska
 • Engelska
 • Estniska
 • Finska
 • Franska
 • Grekiska
 • Ungerska
 • Indonesiska
 • Italienska
 • Japanska*
 • Koreanska*
 • Lets
 • Litauiska
 • Nederländska
 • Norsk
 • Ukrainska
 • Polska
 • Portugisiska
 • Rumänska
 • Ryska
 • Slovenska
 • Slovakiska
 • Spanska
 • Tjeckiska
 • Turkiska
 • Svenska
 • arabiska

Vill du klona din webbplats utan översättning? Det är också möjligt. Du kan klona nästan vilket språk som helst, så länge det är ett liknande språk eller en dialekt. Exempel på vanliga kloner är:

 • Nederländska (.nl) → Flamländska (.be)
 • Tyskland (.de) → Österrike (.at)
 • Frankrike (.fr) → Franskspråkiga Belgien (.be), Kanada (.ca) eller Elfenbenskusten (.ci)
 • Spanien (.es) → Argentina (.ar), Mexiko (.mx) eller Colombia (.co)
 • Internationellt (.com) → England (.co.uk), Australien (.au), Indien (.in) eller USA (.us)

Naturligtvis fungerar Clonable också vice versa för ovanstående alternativ. Nyfiken på ett annat kloningsalternativ? Kontakta oss gärna för att fråga om möjligheterna. Ingen utmaning är för galen för oss!

* För de markerade språken är översättningskvaliteten ännu inte lika hög som för de andra.

Är det samma sak att klona en webbplats som att översätta den?

Nej, att klona eller översätta en webbplats är inte samma sak! Att klona en webbplats innebär inte automatiskt att den också kommer att översättas. De flesta kunder vill dock ha det så och väljer en klon med översättning. En klonad webbplats utan översättning är också möjlig och erbjuder många fördelar. Det gör det möjligt att nå ett visst område med samma språk och säkerställer att din webbplats rankas högre i sökresultaten i den regionen. Det är dock möjligt att anpassa vissa nyckelord så att de passar målgruppen (lokalisering).

Vad är skillnaden jämfört med att använda Google Translate?

Clonable har fler fördelar än att bara översätta en webbplats med Google Translate.

 1. En stor fördel är att du får ytterligare en domän via Clonable, som sökmotorerna indexerar. Med en .de-domän kan du t.ex. bli hittad i Tyskland. Google Translate indexeras inte av Google, så du får inga extra kunder.
 2. Google Translate översätter hela sidan, men ändringar är inte möjliga. Med Clonable är det möjligt att göra ändringar efter översättningar, både när det gäller text och till exempel ändra bilder, logotyper eller preferensinställningar. Se vår Knowledgebase för mer information om alla möjligheter.
 3. Google Translates översättningar är verkligen inte alltid bra. Våra är många gånger bättre. Särskilt eftersom de också kan kontrolleras och förbättras av en korrekturläsare. Du kan anlita en genom oss eller hitta någon själv.
 4. En Google Translate-knapp på din webbplats ser ganska oprofessionell ut.
 5. Med en klonad webbplats via Clonable kan du annonsera eller genomföra marknadsföringsstrategier med denna webbplats (och därmed denna utländska domän), detta är inte möjligt med Google Translate.
Jag har en webbshop, fungerar det också?

Ja, verkligen! Det finns redan flera kunder som har använt Clonable-verktyget för att klona sin webbshop. Detta fungerar på samma sätt och lika bra som för en blogg eller informationssida. Det finns till och med specifika ersättningar för webbshoppar som hjälper till att öka konverteringen. Fråga gärna om detta.

Behöver jag några tekniska kunskaper för att klona en webbplats via Clonable?

NejDu behöver inga särskilda kunskaper för att arbeta med Clonable. Vårt system är enkelt uppbyggt och lätt att använda. Om du inte vet vad du ska göra kan du alltid kontakta oss för frågor. Om så önskas kan du också välja att få verktyget konfigurerat av Clonable.

Kan en webbplats klonas?

JaI princip kan vilken webbplats som helst klonas! Med en klon med översättning finns det bara ett begränsat antal undantag när det inte är möjligt att översätta allt korrekt. Att ladda dynamiskt innehåll är fortfarande inte alltid möjligt. Detta händer något oftare med webbshopssystemet Shopify och med Wix, till exempel.

Kan jag också få min klon konfigurerad av Clonable?

Det är mycket enkelt att konfigurera Clonable -klonen själv. Skulle du ändå föredra att vi konfigurerade den åt dig? Ja, det kan ni! Vi kan optimera din klon snabbt och effektivt. Vill du ha mer information om kostnaderna? Kontakta oss då gärna.

Kan jag länka till ett annat konto för t.ex. Google Analytics, Doofinder, Google Search Console eller andra sökmotorer?

Ja, du kan enkelt ställa in detta. För onlinebutiker är detta dock inte alltid tillrådligt eftersom transaktionerna sker på det ursprungliga kontot.

Vad är skillnaden mellan att omdirigera en webbplats till min nuvarande webbplats och att klona en webbplats?

Att länka en sida är inte samma sak som att klona den med Clonable. När du klonar sidan kan du anpassa den till det utseende och de nyckelord som gäller för landet eller regionen. Det gör att din webbplats hittas bättre av sökmotorerna och att kunden känner sig mer hemma på din webbplats.

Hur är översättningens kvalitet?

För språk med det latinska alfabetet är översättningskvaliteten ändå 95-97%. För språk med kyrillisk skrift är den minst 93%. För andra språk, t.ex. japanska och kinesiska, var det ännu svårare att definiera denna kvalitet. Vi uppskattar den till minst 90 %. Vi rekommenderar alltid att du går igenom några saker noggrant:

 • Menytitlar: På grund av det begränsade antalet ord kan vissa ord fortfarande ersättas med fel synonym.
 • Hemsidor och andra mycket viktiga sidor.
 • Allmänna villkor och andra juridiska dokument.

Kvaliteten kan enkelt uppgraderas till 98-99% med vårt verktyg Clonable, via vår superenkla editor och våra substitutionsregler. En korrekturläsare kommer att kunna förbättra webbplatsen mycket snabbt. Allt som allt kommer du, även med korrekturläsare, att spendera betydligt mindre pengar än om du låter allt översättas och matas in manuellt.

Läs mer om översättningskvalitet på https://www.clonable.se/kwaliteit-vertalingen-clonable-ai-vertaalmachine/.

Hur startar man Clonable?

Du kan starta Clonable när du har skapat ett konto. Du kan här skapa ditt konto direkt. När du har skapat ditt konto får du omedelbart tillgång till Clonables instrumentpanel. I instrumentpanelen kan du omedelbart börja skapa en klon.

Kan jag verkligen prova Clonable gratis?

Ja, du kan skapa en klon av din webbplats helt kostnadsfritt och utan förpliktelser och prova den i 14 dagar Clonable. Under testperioden kommer endast ett begränsat antal sidor att översättas.

Kan jag använda Clonable för min webbshop?

Ja, du kan också använda Clonable för din webbshop. Magento, Shopware, Woocommerce, Logic4 fungerar utmärkt, och det gör även många andra system. Tänk dock på att CMS-system som Lightspeed och Shopify kan ha mer begränsade funktioner när du använder Clonable, t.ex. captcha-koder, vissa plugins, vissa filter etc.

Kommer min översatta webbplats att indexeras av sökmotorer?

Din översatta webbplats kommer att indexeras först efter att du väljer att ta bort "No-index". Det är viktigt att du har slutfört alla nödvändiga steg i Clonable-instrumentpanelen innan du inaktiverar no-index. Först efter att du har slutfört dessa steg och inaktiverat no-index kommer din webbplats att indexeras.

Koppling av konton

Hur kopplar jag mitt Google Analytics-konto?

Anvisningar för att koppla ditt Google analytics-konto följer därefter. För webbutiker är det bra att veta att vi föredrar att mäta konverteringar i samma analyskonto som den ursprungliga webbutiken.

Hur kopplar jag Google Search Console till min klonade webbplats?

Du kan lägga till en klonad webbplats i din Google Search Console på samma sätt som med din vanliga webbplats.
Lägg till poperty → ange domännamn eller URL

Clonable Bakre ände

Hur arbetar jag i den klonade webbplatsens backend?

Den klonade webbplatsen har ingen egen back-end, eftersom den är en live-kopia av front-end. Alla ändringar i back-end på den ursprungliga webbplatsen kommer automatiskt att visas på den översatta klonen. När du endast i den klonade webbplatsen vill göra ändringar, t.ex. lägga till nyckelord eller ändra logotyper, kan du justera detta i menyn på Clonable.

Vad kan jag ändra i backend?

Med Clonable är nästan allt på din webbplats enkelt att anpassa. För att lokalisera din webbplats kan du enkelt anpassa följande saker:

 • (Sök) ord
 • Bilder
 • Visa eller inte visa texter
 • Logotyper
 • USP:er
 • Preferenser:
  • Betalningsmetoder
  • Fraktland
 • URL:er
 • XML-flöden
 • osv.

Begär en klon

Hur lång tid tar det innan min klon är klar?

Inom 10 minuter är klonen redan skapad och redo att användas. Det tar dock ofta längre tid innan webbplatsen är tillgänglig var som helst i världen på grund av DNS-ändringar. Tyvärr kan vi på Clonable inte heller påverka hur lång tid det tar för ditt IT-företag att ställa in språktaggarna korrekt. Du kan dock redan nu börja genomföra de första ändringarna. Vi räknar med en ledtid på två veckor.

Vad kostar en klonad webbplats?

En aktuell översikt över våra priser hittar du på sidan Priser på Clonable. För offert på en skräddarsydd webbplats eller shop, vänligen kontakta oss .

Vilka uppgifter behövs för att begära en klon?

Clonable fungerar med de flesta webbplatser och många webbshoppar. För att se om din webbplats eller webbshop lämpar sig för en klon kan du enkelt skapa en demo via Clonable Dashboard. Övertygad om kraften i Clonable? Välj sedan det paket som passar dig bäst och fyll i dina betalningsuppgifter. Det var det, det är allt vi behöver!

Har du fortfarande frågor?

Fyll sedan i formuläret nedan.